PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY ÚVODNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKY KRAJ ZLINSKY KRAJ OLOMOUCKY KRAJ JIHOMORAVSKY KRAJ PARDUBICKY KRAJ KRALOVEHRADECKY KRAJ LIBERECKY KRAJ VYSOCINA PRAHA STREDOCESKY KRAJ USTECKY KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKY KRAJ KARLOVARSKY KRAJ FOLKLORNÍ SDRUZENÍ ČESKÉ REPUBLIKY CESKY ROZHLAS BESKYDY-VALASSKO SLEZSKA HARTA CZECH TOURISM
Čtvrtek 28.03.2024
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Základní informace o ČR
Česká NEJ
Kraje ČR
Turistické regiony
Turistické oblasti
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Databanka akcí
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
PRAHA SRDCE EVROPY
  Město PRAHA
Pražská informační centra
Kalendář akcí v Praze
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Kongresová turistika
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
Kongresy a konference
Veletrhy a výstavy
Turistika a volný čas
  Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Pěší turistika
Agroturistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Sport a relaxace
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Obchod a služby
  Služby motoristům
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
Království perníku

TURISTIKA [ Turistická zajímavost ]

TURISTIKA

Pěší turistika po dobře vyznačených trasách v okolí města tvoří jednak trasy terénní léčby rozdělené dle obtížnosti do jednotlivých okruhů, jednak trasy procházejí okolím města v rámci turistických tras Klubu českých turistů.

Cykloturistika má ve městě a okolí velmi vhodné terénní podmínky, trasy jsou označeny a upraveny.

Seznam turistických průvodců a map Luhačovic a okolí:

Městský plán Luhačovice 1: 10 000, vydal SHOCart, spol. s.r.o.,1999
Mapa Zlín, Otrokovice, Luhačovice 1 : 12 000, vydal SHOCart, spol. s.r.o. 1999
Turistická mapa Vizovické vrchy 1 : 50 000, vydal Klub českých turistů, 1997
Turistická mapa Zlínsko, Hostýnské a Vizovické vrchy 1 : 50 000, vydal SHOCart 1999

TIPY NA VÝLETY DO OKOLÍ

BAŤŮV KANÁL
Putování po ostrovech, písečných plážích, meandrech mezi ptačími rezervacemi řeky Moravy od Napajedel po Hodonín - putování moravským stylem života.

BUCHLOV 48 km
Patří mezi nejstarší hrady České republiky, je ukázkou středověké pevnostní architektury,v interiéru jsou cenné přírodopisné sbírky a bohatá knihovna.

BUCHLOVICE 45 km
Zámek postavený ve stylu italské barokní vily, obklopuje ho anglický park s mnoha vzácnými dřevinami, v parku probíhá od června do září výstava fuchsií.

HLUK 20 km
Město s bohatými folklorními tradicemi, konají se zde Dolňácké slavnosti spojené s jízdou králů.

HOLEŠOV 45 km
Dominantou města je raně barokní zámek, ve kterém se dnes nachází knihovna a muzeum, k parku patří rozlehlá zahrada s oborou, v bývalé židovské čtvrti stojí synagoga a židovský hřbitov; místní letiště má mezinárodní statut.

HOSTÝN 61 km
Je hora, na jejímž vrcholu stojí barokní chrám Panny Marie, je to jedno z nejvýznamnějších poutních míst na Moravě.

KROMĚŘÍŽ 55 km
Město známé historickými památkami - barokním zámkem s bohatou výzdobou interiérů, ke kterému přiléhá rozsáhlý park; v zámecké obrazárně se nachází nejdražší obraz v České republice - Apollo trestá Marsya od Tiziana. Centrum města tvoří gotický chrám Sv. Mořice a barokní kostel Sv. Jana Křtitelem a patří k němu Květná zahrada.

LEŠNÁ 35 km
Zámeček z konce 19. století s bohatou dřevořezbářskou výzdobou, obklopuje ho anglický park, ve kterém se nachází řada vzácných dřevin, v roce 1956 zde byla vybudována zoologická zahrada.

PIEŠŤANY 79 km
Největší lázně na Slovensku, které slouží k léčbě pohybového ústrojí, město je známé pěstováním Viktorie Regie, ojedinělé Balneologické muzeum, které dokumentuje vývoj lázní na Slovensku

POZLOVICE 3 km
Dominantou obce je pozdně gotický kostel Sv. Martina, který byl v průběhu 18. století barokně přestavěn, v roce 1928 byla na říčce Olšavě vybudována přehrada, která v současné době slouží jako rekreační středisko s veškerým sportovním vyžitím.

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM 74 km
Známý svým Valašským muzeem v přírodě, které zde založili v roce 1925 bratři Jaroňkovi, skládá se ze tří částí : Dřevěné městečko, Valašská dědina a Mlýnská dolina, během roku probíhá v muzeu řada kulturních akcí.

STARÉ MĚSTO 35 km
Bývalé centrum Velkomoravské říše, nachází se zde Památník Velké Moravy - archeologická lokalita s cennými vykopávkami z 9. a 10. století.

TRENČIANSKÉ TEPLICE 35 km
Slovenské lázně známé léčbou nemocí pohybového ústrojí, stavební zvláštností jsou lázeňské domy Sina a Hamman postavené v maurském stylu.

TRENČÍN 62 km
Historické slovenské město s hradem z 11. století, římský nápis na skále dokumentuje, že zde v roce 179 n.l. byla nejsevernější římská vojenská osada ve střední Evropě zvaná Laugaritio.

TUPESY 42 km
Obec pod Buchlovskými vrchy patří k nejznámějším hrnčířským obcím jihovýchodní Moravy, zdejší památník keramiky - dům č. 118 - podává obraz o minulém a současném způsobu výroby.

UHERSKÝ BROD 13 km
Bývalé královské město s množstvím zachovalých historických staveb, známé především muzeem Jana Amose Komenského, kde je dokumentován život a dílo tohoto učitele a reformátora a taky podává obraz o vývoji Uherského Brodu.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 33 km
Významné kulturní a společenské středisko - Slovácké muzeum, Slovácké divadlo, kino Hvězda a Letní filmová škola apod. a zároveň známé historické centrum.

VELEHRAD 43 km
Nejvýznamnější poutní místo na Moravě spojené s historií Velkomoravské říše a příchodem věrozvěstů Konstantina a Metoděje , původní gotický kostel ze 13. století byl v 18. století barokně přestavěn, v roce 1990 zde sloužil mši papež Jan Pavel II.

VIZOVICE 20 km
Slivovice a jiné lihoviny, které vyrábí místní firma Jelínek, jsou známé a oblíbené u nás i v zahraničí, každoročně se zde koná Trnkobraní - slavnost pěstitelů ovoce spojená s ochutnávkou slivovice a soutěží v pojídání švestkových knedlíků, ale Vizovice jsou také barokní zámek s bohatou a cennou obrazovou výzdobou a sbírkou porcelánu a ruční výroba skla ve sklárně Glass Atelier Morava.

VLČNOV 19 km
Vlčnovské slavnosti s tradiční Jízdou králů, které se konají každoročně poslední víkend v květnu, patří k nejnavštěvovanějším folklorním slavnostem v České republice.

ZLÍN 26 km
Moderní město, jehož historie i současnost je spojena s firmou Baťa, nachází se zde Obuvnické muzeum, které dokumentuje vývoj obuvi, známé jsou i filmové ateliéry Kudlov, dnes ateliéry Bonton Zlín, spojené především s režiséry animovaných filmů pro děti Hermínou Týrlovou a Karlem Zemanem.

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 23.03.2004 v 13:28 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
VELETRHY
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA